Cabinedruk controle-unit

 

Cabinedruk controle-unit

 

Cabinedruk controle-unit (CCU)
De cabinedruk controle-unit bewaakt constant de overdruk in de cabine. Valt de druk onder de wettelijk voorgeschreven norm – die behaald moet worden in een cabine voorzien van overdrukfiltersysteem – wordt de bestuurder gealarmeerd door middel van een akoestisch en optisch signaal. Dit systeem wordt ingezet bij asbestsaneringswerkzaamheden.

 

Met de CCU wordt de overdruk in de cabine niet alleen gemeten, maar ook geregeld. Een regelcircuit zorgt ervoor dat er een minimum overdruk wordt gehandhaafd. Als er veranderingen in de afdichting van de cabine ontstaan door bijvoorbeeld slijtage aan de deurrubbers zal dit door de regeling worden gecompenseerd.
Wanneer de gemeten druk buiten de voorgeschreven normwaarden komt en de regelaar dit niet meer kan corrigeren zal er een melding op het scherm komen en een akoestisch alarm klinken.
Deze normwaarde ligt tussen een minimale druk van 100 Pascal en een maximale druk van 300 Pascal.

 

Het systeem zal ook een waarschuwing geven als er geen filters zijn geïnstalleerd en zal het systeem niet inschakelen.
Zijn alle punten welke gecontroleerd worden in orde, dan is dit in één oogopslag zichtbaar doordat het groene led op de CCU brandt (dit betekent dat het systeem functioneert). De overdrukregeling schakelt automatisch in bij het inschakelen van het contact van het voertuig.

Klik hier voor een printversie

UA-47694445-1